2021. május 10. hétfőÁrmin, Pálma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kövesi: Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy valamely ploieşti-i DNA-ügyész nem megfelelően látta el feladatát

2018. február 15. 09:04, utolsó frissítés: 09:04

Jelen pillanatban nincs bizonyíték arra, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ploieşti-i ügyosztályának valamely ügyésze nem megfelelően látta el feladatát, nyilatkozta szerda este Laura Codruţa Kövesi.


A korrupcióellenes főügyész hangsúlyozta, jogában áll felfüggeszteni tisztségéből azt az ügyészt, aki valamilyen fegyelmi kihágást követ el, vagy nem megfelelően látja el a feladatait.

„Jelen pillanatban azonban nekem nincs semmilyen bizonyítékom arra, hogy a ploieşti-i ügyészek nem megfelelően látták el feladatukat”, mondta Kövesi, hozzátéve, ez esetben is az Igazságügyi Felügyeletnek kell kivizsgálnia, hogy történt-e törvényszegés.

A főügyész újságírói kérdésre válaszolva azt is elmondta, nem kapott hivatalos igénylést arra vonatkozóan, hogy mentse fel tisztségéből azt a két rendőrt, akinek a neve elhangzik a vasárnap este nyilvánosságra került hangfelvételeken.

A belügy szerdai közleménye szerint Carmen Dan miniszter kérte a DNA-hoz kihelyezett Mihai Iordache és Gabriela Florea rendőrfőbiztosok tisztségből való felmentését, Kövesi azonban cáfolta, hogy ilyen igénylést kapott volna. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS