2021. május 10. hétfőÁrmin, Pálma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tăriceanu szerint jelen pillanatban nem nehezedik semmiféle nyomás a DNA-ra

2018. február 15. 13:13, utolsó frissítés: 13:13

Jelenleg nem nehezedik semmiféle nyomás az Országos Korrupcióellenes Ügyészségre (DNA), véli Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök, aki szerint az intézmény kapcsán az utóbbi időben napvilágot látott információk „komolyan megkérdőjelezik” annak korrekt működését.


A korrupcióellenes főügyész szerda esti sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva Tăriceanu azt mondta, Laura Codruţa Kövesi „keresi mások szemében a szálkát, és nem veszi észre a magáéban a gerendát”.

„Jelen pillanatban nem nehezedik semmiféle nyomás az intézményre. Inkább az igazságszolgáltatás működése iránt tanúsított természetes közérdeklődéssel állunk szemben.

A DNA-ról az utóbbi időben szárnyra kapott hírek komolyan megkérdőjelezik az intézmény korrekt működését, azt, hogy a törvény és az alapvető állampolgári jogok és szabadságok tiszteletben tartásával jár el.

A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsnak (CSM) és az Igazságügyi Felügyeletnek meghatározó szerepe van az állampolgárok igazságszolgáltatásba vetett bizalmának helyreállításában”, fogalmazott Tăriceanu.

A szenátus elnöke hozzátette, a parlament figyelemmel követ minden olyan témát, amely az alapvető emberi jogok betartásával áll kapcsolatban, jelen helyzet rendezése azonban nem a koalíció, hanem az igazságügyi miniszter és a CSM dolga.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS