2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lemondott a Román Posta ügyvivő vezérigazgatója

2018. február 15. 16:07, utolsó frissítés: 16:08

Lemondott tisztségéből csütörtökön Elena Petraşcu, a Román Országos Postavállalat (CNPR) vezérigazgatója.

Petraşcu négy hónappal a kinevezése után jelentette be lemondását.

A leköszönő vezérigazgató úgy nyilatkozott: már 2017 októberi kinevezésekor leszögezte, hogy csak ideiglenes jelleggel vállalja el a tisztséget, és ma (2018. február 15-én) idejét érzi, hogy búcsút vegyen csapatától, amellyel - véleménye szerint - az átláthatóság és felelősségérzet jegyében dolgozott együtt.

„A vállalattól való távozásomkor szükségesnek tartom leszögezni, hogy a Román Posta fizetőképes, stabil, konkrét fejlődési kilátásokkal. Gazdasági mutatói pozitívak”, jelentette ki Elena Petraşcu, hozzátéve, hogy a vállalatnak sikerült törlesztenie adósságai számottevő részét, és az adóhatósággal (ANAF) szemben felhalmozott tartozás közel 50%-át is kiegyenlítette.

Petraşcut 2017. október 4-én nevezték ki a Román Országos Postavállalat ügyvivő vezérigazgatói tisztségébe. Csütörtökön a szállításügyi minisztérium főtitkárává nevezték ki, a döntés már megjelent a Hivatalos Közlönyben.

A Román Országos Postavállalat 75%-ban a román állam (a távközlési minisztérium révén), 25%-ban pedig a Tulajdonalap (Fondul Proprietatea) birtokában van. Jelenleg több mint 19 millió polgár él a szolgáltatásaival. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS