2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Bihar megyei tanács egyéni bűnügyi eljárás indítását fontolgatja a PNL tanácsosok ellen

2018. február 15. 16:31, utolsó frissítés: 16:31

A Bihar megyei tanács vezetősége azt fontolgatja, hogy hivatali visszaélés gyanújával bűnügyi eljárást indít a Nemzeti Liberális Párt (PNL) mind a 17 tanácsosa ellen, miután ezek testületileg nem jelentek meg a csütörtöki ülésen, és így lehetetlenné tették Adrian Szatmari, a Szociáldemokrata Párt (PSD) tanácsosa mandátumának érvényessé nyilvánítását.

„Hiányzásuk következményeként nem került sor sem a költségvetés elfogadására, (...) sem az Adrian Szatmari mandátumának érvényesítésére. (...) Megfontoljuk, hogy hivatali visszaélés gyanújával bűnügyi eljárást indítsunk a PNL-tanácsosok ellen”, nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Ioan Mang, a Bihar megyei tanács elnökhelyettese.

Bigar megyében a választások után a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE), valamint az RMDSZ-ből álló koalíció 18, a PNL 17 mandátumot szerzett a tanácsban.

A PSD-ALDE-RMDSZ társulás egy embert elveszített, amikor Ana Tiront kizárták a PSD-ből. Helyette Adrian Szatmari következne a PSD listáján, ám iktatását 2017 szeptembere óta akadályozza a PNL, mert nélkülük nincs meg a 18-as kötelező kvórum.

Szatmari beperelte a PNL-s tanácstagokat. A Bihar megyei törvényszék február 2-i ítéletében neki adott igazat és kimondta: a liberális tanácstagoknak kötelező hozzájárulniuk beiktatásához és kártérítést is fizetniük kell. Ilie Bolojan, a PNL Bihar megyei elnöke ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy nem kaptak hivatalos értesítést a törvényszék ítéletéről, és miután kézhez kapják az indoklást, a rendelkezésre álló 15 nap alatt eldöntik, hogy megfellebbezik-e a döntést. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS