2021. január 16. szombatGusztáv
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A DNA megkapta a két rendőr tisztségből való felmentésére vonatkozó belügyminisztériumi felszólítást

2018. február 15. 17:51, utolsó frissítés: 17:51

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) megkapta csütörtökön azt a kérést, amelyben a ploieşti-i területi ügyosztályra kihelyezett két rendőr tisztségből való felmentését kéri Laura Codruţa Kövesitől a belügyminiszter.


Az AGERPRES hírügynökség érdeklődésére a DNA megerősítette, hogy február 15-én kézhez kapták a belügyminisztériumtól érkezett átiratot. Az igénylést fontolóra veszik és intézményes keretek között ismertetik majd az erről született döntést - tette hozzá a DNA.

Carmen Dan csütörtökön közölte, hogy katonai postával küldte el az Országos Korrupcióellenes Ügyészségre azt a kérést, amelyben a ploieşti-i területi ügyosztályra kihelyezett két rendőr tisztségből való felmentését kéri Laura Codruţa Kövesitől.

A belügyi tárca vezetője szerdán reggel jelentette be, hogy kéri a DNA-ról közzétett hangfelvételek nyomán kitört botrányban érintett két rendőrfőbiztos, Mihai Iordache és Gabriela Florea tisztségből való felmentését. Akkor azt mondta, az erre vonatkozó igénylést már 13-án, azaz kedden aláírta és elküldték Kövesinek, utóbbi azonban szerda esti sajtótájékoztatóján azt állította, hozzá nem érkezett ilyen kérés.

Carmen Dan csütörtökön megerősítette, hogy 13-án látta el kézjegyével az átiratot.

"Akkor írtam alá, akkor küldtük el a DNA-hoz katonai postával, amely nagyon biztos. Hogy a főügyész nem kapta meg..., ezt inkább nem kommentálom. Megkapta-e vagy sem, nem tudom" - fogalmazott akkor a belügyminiszter.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS