2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Toader a parlament előtt fogja bemutatni a legfőbb ügyészség, a DIICOT és a DNA tevékenységéről szóló jelentést

2018. február 15. 18:48, utolsó frissítés: 20:21

Jövő héten, a parlament két házának együttes ülésén ismerteti a legfőbb ügyészség, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT), valamint az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) tevékenységéről szóló jelentést - közölte csütörtök délutáni sajtónyilatkozatában Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

"A parlamentben ismertetett jelentés mellett, csütörtökön, egy előzetesen bejelentett időpontban sajtótájékoztatót fogok tartani, amely során bemutatom majd a DNA tevékenységéről szóló jelentés tartalmát és következtetéseit" - jelentette be Toader.

Az igazságügyi miniszter elmondta, hogy a mai nap folyamán tárgyalt Viorica Dăncilă miniszterelnökkel, aki azt kérte tőle, hogy nyilvánosan is mutassa be a felmérés eredményeit.

"Ma, a kormányülés előtt tárgyaltam a miniszterelnökkel a legfőbb ügyészség felmérésével kapcsolatban, és arra kért, hogy nyilvánosan közöljem az eredményeket, függetlenül attól, hogy milyen végkövetkeztetésre jutok. A törvény értelmében a parlament két házának együttes ülésén fogom ismertetni a legfőbb ügyészség, a DIICOT és a DNA tevékenységéről szóló jelentést. Ennek bemutatása az igazságügyi miniszter kötelessége" - mondta Toader.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS