2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dăncilă azt ígéri, hogy az ígéretekhez mérten nőnek majd a nyugdíjak

2018. február 16. 13:35, utolsó frissítés: 13:35

Év végéig el kell fogadnia a parlamentnek a nyugdíjtörvényt, nyilatkozta csütörtök este Viorica Dăncilă miniszterelnök, aki hangsúlyozta, hogy egyetlen nyugdíj sem fog csökkenni.


"Amint a kormányprogramban is szerepel, az év végéig el kell fogadnia a parlamentnek a nyugdíjtörvényt. Természetesen közvitán marad, hogy mindenki, aki javítani szeretne rajta, az megtehesse. Amit most elmondhatok, hogy tudjuk tartani magunkat a kormányprogramhoz, egyetlen nyugdíj sem fog csökkenni, mert ha a bértörvény esetében egyenlő munkáért egyenlő bér jár, akkor az egyenlő munkáért egyenlő nyugdíj fog járni, mert ez egy normális lépés" - mondta Dăncilă az Antena 3 műsorában.

A kormányfő hozzátette, hogy idén 1 100 lejre emelkedik a nyugdíjpont értéke, 2019-ben 1 265 lejre, 2020-ra eléri az 1 775 lejt.

"Dolgoznak a nyugdíjtörvényen, egyeztettem a miniszter asszonnyal is, de nem beszélhetünk egy végleges formáról, egyelőre több variáns létezik. A végleges formáját a közvitán elhangzott javaslatok után, és az előzőleg általam bemutatott elvek alapján fogja elnyerni a törvénytervezet" - tette hozzá a kabinet vezetője. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS