2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az izraeli nagykövettel találkozik a miniszterelnök

2018. február 16. 14:47, utolsó frissítés: 14:47

Tamar Samash izraeli nagykövettel találkozott pénteken a Victoria-palotában Viorica Dăncilă miniszterelnök. A találkozó során a romániai holokauszt emlékmúzeum befejezése és a két ország közötti kapcsolatok is szerepeltek az érintett témák között.

A kormányközlemény szerint a két fél megegyezett abban, hogy a 2018-as év szimbolikus a két ország kapcsolatában, hiszen idén 70 éves fennállását ünnepli Izrael, ugyanakkor 70 éve megszakítatlan diplomáciai kapcsolatot ápol a két ország.

A felek szerint bővítenie kell a két országnak a gazdasági és más területeken fenntartott együttműködését, kormányszintű párbeszédre van szükség, ugyanakkor elképzelhető, hogy partnerségi szerződést kössenek a mezőgazdasági, internetes biztonságot és csúcstechnológiákat alkalmazó vállalkozások közötti együttműködés érdekében.

A gazdasági együttműködéssel kapcsolatban a felek megegyeztek abban, hogy szükséges kidolgozniuk egy olyan programot, amely mindkét ország üzleti közösségét képes együttműködésre bírni.

A kormány közleménye szerint az orvostudomány, a gyógyszeripar, a gyógyturizmus és a hadipar lehetnek azok a szakterületek, amelyeken kiválóan közreműködhetne a két ország. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS