2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem oldják fel a Tel Drum ellen elrendelt vagyonzárt

2018. február 16. 17:39, utolsó frissítés: 17:39

A legfelsőbb bíróság megalapozatlannak minősítette és jogerősen elutasította pénteken a Tel Drum fellebbezését amelyben kéri, hogy oldják fel az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) által a cég javaira és számláira elrendelt vagyonzárt.

A DNA január 17-án jelentette be, hogy zár alá helyezte a Tel Drum összes ingó és ingatlan vagyonát, valamint bankszámláit, amíg ezek összértéke el nem éri a 32.118.589 lejt, amivel - a vádhatóság szerint - a részvénytársaság megkárosította az államot.

Az ügyészek ugyancsak januárban terjesztették ki a nyomozást szervezett bűnözői csoport létrehozása, sikkasztás, és hivatali hatalommal való visszaélésben való bűnrészesség gyanújára is. 2017 novemberében a DNA vád alá helyezte a Tel Drumot, amely az ügyészek szerint hamisított dokumentumok alapján jutott európai uniós finanszírozáshoz.

A DNA közleménye szerint Dragnea ellen, aki a tettek elkövetésének idején a Teleorman megyei tanácselnöki tisztséget töltötte be, bűnözői csoport létrehozása, kétrendbeli hamis, pontatlan vagy nem teljes nyilatkozat rosszhiszemű bemutatása európai alapok megszerzésének céljával és kétrendbeli hivatali visszaélés gyanújával indult bűnvádi eljárás.
(Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS