2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Kereszténydemokrata Internacionálé teljes jogú tagjává választották a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget

2018. február 16. 21:24, utolsó frissítés: 21:24

A Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) teljes jogú tagjává választották az RMDSZ-t − döntött a világszervezet végrehajtó bizottságának budapesti ülése pénteken. A Kereszténydemokrata Internacionálé a világ kereszténydemokrata és centrista alakulatait tömörítő szervezet. Ennek európai szárnya az az Európai Néppárt (EPP), amelynek az Romániai Magyar Demokrata Szövetség is tagja.
A budapesti csúcstalálkozó kiemelt jelentőséggel bír, hiszen eddigi megfigyelői státusunkat teljes jogú tagságra váltottuk − nyilatkozta a jó hírt követően Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke. Rámutatott: a tagfelvételt tavaly kezdeményezte a Szövetség, amely fontosnak tartja a magyar közösség hangját a nemzetközi fórumokon is hallatni, maga szerény eszközeivel pedig a globális közpolitikák alakításához hozzájárulni.

Kelemen Hunor szerint az elmúlt száz év tanulsága az is, hogy a stabil értékalapokkal és keresztény gyökerekkel rendelkező országok azok, amelyek a leghamarabb elindultak a fejlődés útján. Úgy véli, a fontos kihívások előtt álló Európának előbb-utóbb azt is el kell döntenie, milyen értékalapra kívánja jövőjét építeni. Az elmúlt kétezer évet nem szabad feladni, keresztény örökségét ezután is bátran kellene vállalnia kontinensünknek− tette hozzá. A Kelemen Hunor szövetségi elnök által vezetett RMDSZ-delegációnak Tánczos Barna, Derzsi Ákos szenátor és Kovács-Kurkó Cecília, a Szövetség külügyi tanácsosa volt a tagja.
(Közlemény)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS