2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis ellen tüntetnek a Cotroceni palota előtt

2018. február 17. 19:36, utolsó frissítés: 19:36

Államfőellenes tüntetés zajlik szombat délután Cotroceni-ben. A tiltakozók között ott van Liviu Pleşoianu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) parlamenti képviselője is, aki szerint Klaus Johannis 'fedezi' az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészét, Laura Codruţa Kövesit.

A tiltakozók román zászlókat lobogtatnak és az államfő lemondását követelik. Egyesek kezében narancs van.

'Azért jöttünk, hogy hozzunk Klaus Johannisnak igazi tenerifei narancsot. Ha itt lenne, átadnánk neki, mert tudjuk, hogy kedveli és megkérnénk, hogy ne beszéljen logikai képtelenségeket' - nyilatkozta Pleşoianu.

A képviselő a múlt héten bemutatott hangfelvételekre utalt és úgy értékelte, hogyha az elnök saját bevallása szerint nem hallotta a felvételeket és nem olvasta a vonatkozó jegyzőkönyveket, akkor nem kellene, hogy nyilatkozzon az ügyben.

Pleşoianu elítélően nyilatkozott Tudorel Toader igazságügyi miniszterről is, aki hazajött Japánból és 'tájékoztatott, hogy majd tájékoztat'. Meglátása szerint az egyetlen normális dolog, amit Toader tehet, hogy leváltja Kövesi korrupcióellenes és Lazăr országos főügyészt.

A tiltakozáson részt vesz Daniel Dragomir, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) volt tisztje is, aki - mint mondta - azért jött a tüntetésre, hogy 'megvédje jogait, ahogyan minden állampolgárnak meg kellene védenie'. A helyszínen van néhány olyan személy is, aki Laura Codruţa Kövesit támogatja, többek között Mălin Bot újságíró. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS