2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az alkalmazott atipikus állapotát a pszichológusnak jelző formanyomtatványt vezet be a belügy

2018. február 18. 09:52, utolsó frissítés: 09:52

A belügy bevezet egy nyomtatványt, amelyben, ha a rangidős tiszt egy alkalmazottnál "bizonyos atipikus viselkedési formát tapasztal", jelezheti ezt a pszichológusnak - tájékoztat a minisztérium közleménye. Az idézett forrás szerint a nyomtatványt és az ehhez tartozó módszertant, bevezetik a belügy összes fegyverneménél.

Az intézkedést a közlekedési rendőrségnél az év elején történt incidenssel indokolják.

"A legfontosabb az alkalmazottak megismerése. (...) Bevezetésre kerül egy új formanyomtatványt, amit a rangidős tisztnek kell kitöltenie és eljuttatnia a pszichológushoz abban az esetben, hogyha atipikus viselkedési formát (ezek pontosan leírja a nyomtatvány) tapasztal egy alkalmazottnál" - írja a közleményben, amely szerint a nyomtatvány a pszichológus segítőeszköze.

"Innentől kezdve a pszichológus azt mondhatja, hogy nincs semmi probléma, vagy megelőző jellegű ajánlásokat fogalmazhat meg, például hogy monitorizálni, vagy korlátozni kell egy bizonyos időszakra a fegyverviselést, vagy valamilyen pszichikai, vagy pszichiátriai tesztre kell jelentkeznie az alkalmazottnak" - tájékoztat a közlemény.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS