2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hazugságokkal és lopott fotóval hangol a határon túliak szavazati joga ellen egy Facebook-oldal

2018. február 19. 10:35, utolsó frissítés: 11:38

A „Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt” elnevezésű Facebook-oldal jelentős számú, 36 ezer követővel bír, és a határon túli magyarok szavazati joga ellen kampányol. Ráadásul nem túl etikus módon teszi.

Péntek délután öt órakor került fel a következő poszt: „Levelet kaptunk a Pásztor családtól. Írásukban boldogan fejtik ki, hogy ugyan egy percet nem éltek Magyarországon, és nem is akarnak idejönni, mert jó nekik Erdélyben, de mégis el fognak menni szavazni a 2018-as választáson, hogy továbbra is kapják a pénzt a Fidesztől! Undorító, elég a szavazatvásárlásból! Lájkold és oszd meg a képet, ha te is elvennéd a Pásztor család szavazati jogát!” Ez a szöveg a következő képhez van illesztve:A fotó azonban, ahogy azt az MNO.hu beszámol róla, nem a "Pásztor-családot" ábrázolja, hanem a felsősófalvi Parajdi Kálmán Endrét és családját, aki be is kommentálta a kép alá, hogy tudtán kívül használják a képet, amelyet feltehetően az általa működtetett panzió Facebook-oldaláról vettek át.

A képnek e hír megírásának pillanatában majdnem 10 000 megosztása van, annak ellenére, hogy Parajdi jelezte, hogy mi történt. A Magyar Nemzet ugyanakkor kiderítette, hogy a poszt többszörösen is hazudik, hiszen nincs igaz abban sem, amit még állít, hogy sosem éltek Magyarországon, viszont büszkén mennének Orbán Viktorra szavazni: Parajdi és családja éveken keresztül élt és adózott Magyarországon, és különben sem regisztrált a magyarországi választásokra sem a mostani, sem a négy évvel ezelőtti alkalommal. Parajdi azzal fenyegette meg az oldalt, hogy jogi úton fogja orvosolni az ügyet.

A Facebook-oldal szerint ráadásul a határon túliak olyanok, mint a zombik:(mno.hu/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS