2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Letöltendő börtönbüntetést kér a DNA Ludovic Orban ellen

2018. február 19. 17:54, utolsó frissítés: 18:02

Egy év letöltendő börtönbüntetést kért a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Ludovic Orban PNL-elnök ellen, akit egy 2016-os korrupciós ügyben befolyással való visszaéléssel gyanusítanak. Az ügyben a politikust első fokon felmentették, hétfőn került sor a másodfokú ítélethozatalt megelőző utolsó tárgyalásra.

Orbant azzal gyanusítják, hogy 50 ezer eurós összeget kért Tiberiu Urdăreanu üzletembertől 2016 májusában azzal a céllal, hogy azt később saját maga népszerűsítésére használja fel. Orban a vádirat szerint az üzletembertől készpénzben kérte az említett összeget, hogy abból főként tévécsatornáknak fizessen.

A vádiratból az is kiderül, hogy Orban a 2016-os fővárosi polgármesterjelölti kampányának idején a korlátolt pénzügyi lehetőségeire hivatkozva fordult Urdăreanuhoz, akivel többször is találkozott.

A Nemzeti Liberális Párt 2016-ban Orbant jelölte Bukarest főpolgármesteri tisztségére, miután azonban bűnvádi eljárás indult ellene, visszalépett a jelöléstől. A főpolgármesteri széket végül Gabriela Firea, a PSD jelöltje szerezte meg. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS