2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Február 27-ére halasztották Viorica Dăncilă meghallgatását

2018. február 20. 13:20, utolsó frissítés: 13:20

Február 27-ére halasztotta Viorica Dăncilă miniszterelnök meghallgatását az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) az autistákat érintő kijelentésével kapcsolatban - nyilatkozta a testület elnöke, Asztalos Csaba.


A meghallgatás keddre volt beütemezve, azonban miután a műsorvezető, Mihai Gâdea sem tudott részt venni, jövő hétre ütemezték át azt.

Kedden és szerdán Viorica Dăncilă hivatalos látogatáson vesz részt Brüsszelben, ahol több magas beosztású európai vezetővel is találkozik.

A diszkriminációellenes tanács múlt héten hivatalból vizsgálatot indított a kormányfő kijelentése miatt, amelyben „autistáknak” nevezte azokat, akik „félretájékoztatják az Európai Uniót”. A nyilatkozat az Antena 3 csatornán hangzott el. Asztalos akkor azt mondta, hogy Mihai Gâdea műsorvezetőt is meghallgatják az ügyben.

Viorica Dăncilă pénteken bocsánatot kért az érintettektől kijelentése miatt. A kormány közleményt adott ki az ügyben, támogatásáról és megértéséről biztosítva a fogyatékkal élőket. „Kötelességünk megértést és emberséget tanúsítani irántuk, tiszteletben tartanunk jogaikat, védelmeznünk méltóságukat”, tette hozzá a kormányfő a közleményben.

Dăncilă ugyanakkor ígéretet tett az idézett dokumentumban, hogy miniszterelnökként minden törvényes eszközzel igyekezni fog a lehető legrövidebb időn belül megoldani azokat a gondokat, amelyekkel a fogyatékkal élők szembesülnek. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS