2021. aug. 3. keddHermina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Letöltendő börtönbüntetésre ítélte a legfelsőbb bíróság Ioan és Victor Becalit

2018. február 20. 17:57, utolsó frissítés: 17:57

Ioan Becali volt játékosügynököt 7 év és 4 hónap, fivérét, Victor Becalit 5 év és 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte kedden a legfelsőbb bíróság a Geanina Terceanu bírónő megvesztegetésével kapcsolatos ügyben. Az ítélet jogerős.


A legfelsőbb bíróság elutasította a Becali-testvérek fellebbezését, és fenntartotta a bukaresti ítélőtábla 2016 novemberében kimondott ítéletét.

Ugyanebben az ügyben a Dinamo labdarúgóklub volt elnökét, Cristian Borceát - akire alapfokon 7 év és 10 hónap szabadságvesztést róttak ki - felmentette a vádak alól a legfelsőbb bíróság. Borceát jelenleg a jilavai börtönben tartják fogva, ahol a törvénytelen átigazolások ügyében kiszabott 6 év 4 hónapos szabadságvesztését tölti.

Geanina Terceanu volt bírónőt 7 év börtönbüntetésre ítélték kedden, ugyanakkor arról is rendelkezik az ítélet, hogy elkoboznak vagyonából 185.000 eurót.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség szerint 2009 áprilisa és 2012 májusa között a Becali testvérek és Cristian Borcea összesen 195.000 eurót adtak Geanina Terceanu bírónőnek, aki ennek fejében 2012. április 3-án kimondott ítéletében mindannyiukat felmentette a vádak alól a törvénytelen átigazolások perében.

2014 márciusában a bukaresti ítélőtábla hatályon kívül helyezte Terceanu döntését, és jogerősen elítélte a vádlottakat. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS