2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hallgatólagosan elfogadta a képviselőház a SRR és SRTV igazgatótanácsába a parlament által javasolható tagok számának növelését

2018. február 21. 12:18, utolsó frissítés: 12:18

Hallgatólagosan elfogadta a képviselőház azt a törvénykezdeményezést, amelynek értelmében 8-ról 10-re emelik azon személyek számát, akiket a parlamenti frakciók javasolhatnak a Román Rádiótársaság és a Román Televíziótársaság igazgatótanácsába.

A tervezet indoklása szerint a parlament által javasolt igazgatótanácsi tagok számának 8-ról 10-re emelésére azért van szükség, mert ez a szám jelenítheti meg valódi arányaiban a két ház politikai összetételét.

A román közszolgálati rádió és a román közszolgálati televízió igazgatótanácsi tagjait a törvényhozó testület két házának együttes plenáris ülésén hagyják jóvá. Az igazgatótanácsba - a javaslat értelmében - tíz tagot a parlament javasol, a frakciók arányainak figyelembevételével.

A törvénytervezetet Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Párt képviselője nyújtotta be, megvitatásának határideje február 12-e volt. A kérdésben a végső döntés a szenátusé. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS