2021. május 15. szombatZsófia, Szonja
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Johannis: Toader érvei nem voltak meggyőzőek

2018. február 23. 14:26, utolsó frissítés: 14:59

Kalus Johannis köztársasági elnök úgy véli, hogy Tudorel Toader igazságügyi miniszter nem indokolta meg kellőképpen, hogy miért van szükség a DNA főügyészének Laura Codruţa Kovesinek a lemondására.


A köztársasági elnök még azelőtt tett közzé egy sajtóközleményt az ügyben, hogy elkezdődött volna Brüsszelben az Európa Tanács informális ülése, amelyen a 2020 utáni többéves pénzügyi tervekről kezdődnek meg a tárgyalások, valamint az Európai parlament 2019 és 2024 között összetételét is tárgyalják majd. (Mediafax)

Továbbra is támogatja az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) tevékenységét és az intézmény főügyészét, Laura Codruţa Kövesit, jelentette ki Klaus Johannis pénteken.

„Az este is elmondtam ezt. Igen, támogatom. Támogatom Kövesi asszonyt és a DNA tevékenységét is. Többször elmondtam már, hogy a DNA jó munkát végez, a DNA vezetősége is jó munkát végez, amit pedig az este hallottam, az nem változtatott véleményemen”, nyilatkozta az államfő az Európai Tanács ülése előtt.

Arra a kérdésre, hogy tárgyalt-e az igazságügyi miniszterrel a DNA vezetőjének visszahívásáról, mielőtt ezt kezdeményezte Toader, az államfő azt válaszolta, hogy egyéb témákat érintettek legutóbbi tárgyalásukon.

„Volt egy tárgyalásunk, de nem tűnt korrektnek, hogy megkérdezzem, és ő sem tartotta szükségesnek, hogy tájékoztasson”, mondta az államfő, aki hozzátette, hogy a bejelentést követően nem beszélt az igazságügyi tárca vezetőjével.

Az államfő kihangsúlyozta, hogy minden alkotmányos előjogával élni fog a független igazságszolgáltatás biztosítása és a jogállamiság megszilárdítása érdekében. (agerpres)

Cikkünket frissítjük!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS