2021. január 16. szombatGusztáv
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dăncilă szerint a szállításügyi miniszternek a tisztségébe kerülhet, ha idén nem készül el 60 kilométer autópálya

2018. február 26. 09:10, utolsó frissítés: 09:10

A szállításügyi miniszternek a tisztségébe kerülhet, ha idén nem készül el a tervezett 60 kilométer autópálya, nyilatkozta Viorica Dăncilă miniszterelnök.


A kormányfő azt mondta egy vasárnap esti televíziós műsorban, hogy több egyeztetése is volt már a szállításügyi tárca vezetőjével a kormányprogramba foglalt projektekkel kapcsolatban, és megegyeztek, hogy március 10-11-éig elkészül „egy jól dokumentált, szakaszos terv”, amelyben azt is megjelölik, hogy kik felelnek a határidők betartásáért.

„Mindenkinek tartania kell magát azokhoz a határidőkhöz, amelyekért felel (...) beleértve a minisztert is. Nem lehetnek késések, csak ha ezt objektív tényezők okozzák”, fogalmazott Dăncilă a România TV egyik műsorában.

Hozzátette, ebben az évben 60 km autópálya építése a cél.

„Ebben az évben 60 km sztráda építését tervezzük, és ezt meg is valósítjuk. 2020 végéig pedig elkészül a 350 km autópálya, ahogyan az a kormányprogramban szerepel. Sőt mi több: vásárolunk még 27 Tarom-gépet. Hármat már vásároltunk, és 2020 végéig továbbiak beszerzését tervezzük”, magyarázta.

A miniszterelnök kérdésre válaszolva hozzátette, a szállításügyi tárca vezetőjének a tisztségébe kerülhet, ha nem készül el idén a tervezett 60 km autópálya. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS