2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Látogatási tilalmat vezettek be a csíkszeredai sürgősségi kórházban

2018. február 26. 15:03, utolsó frissítés: 15:03

Látogatási tilalom van érvényben hétfőtől a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházban, mivel megnőtt a vírusos légúti megbetegedések száma - közölte az egészségügyi intézmény vezetősége.

Demeter Ferenc, a kórház menedzsere közölte, hogy a látogatási tilalmat a súlyos influenzás esetek megjelenése és a vírusos megbetegedések elterjedése indokolja. A betegek hozzátartozóinak a kórházon belüli fertőzések elkerülése érdekében a tilalom feloldásáig nem szabad belépniük az intézmény területére.

Tar Gyöngyi
, a Hargita megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője a prefektusi kollégium hétfői ülésén számolt be arról, hogy az elmúlt hónapban duplájára emelkedett a felső légúti fertőzések száma, a tüdőgyulladásos esetek száma pedig megháromszorozódott.

Míg január 22-e és 28-a között 834 vírusos megbetegedést jegyeztek a megyében, addig február 12-e és 18-a között már 1640 volt a felső légúti akut fertőzések száma.

Az év eleje óta 14 személyt diagnosztizáltak influenzával, tízen közülük kórházi kezelésre szorultak. Egy 65 éves asszony számára, aki más, krónikus betegségekkel is küzdött, halálos kimenetelű volt az influenzavírussal való fertőződés. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS