2021. május 10. hétfőÁrmin, Pálma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ludovic Orban: Toadernek nincs több keresnivalója az igazságügyi minisztérium élén

2018. február 26. 16:46, utolsó frissítés: 16:46

A Nemzeti Liberális Párt még nem hozott döntést azzal az egyszerű indítvánnyal kapcsolatban, amelyet a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) tervez benyújtani az igazságügyi miniszter ellen, mondta Ludovic Orban PNL-elnök, hozzátéve ugyanakkor, hogy véleménye szerint Tudorel Toadernek nincs több keresnivalója a tárca élén.


A PNL végrehajtó bizottsági ülése után Orban úgy nyilatkozott: pártja bízik Románia elnökében és a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsban a korrupcióellenes főügyész menesztésére vonatkozó javaslat elbírálásával kapcsolatban.

A javaslat alátámasztására felsorolt miniszteri indokokat a párt jogi bizottsága fogja alaposan kielemezni, csak ezt követően hoznak döntést az USR kezdeményezéséről, jelentette ki Orban.

A liberális párt elnöke leszögezte: véleménye szerint Tudorel Toadernek nincs több keresnivalója az igazságügyi tárca élén.

Ugyanakkor azon véleményének is hangot adott, hogy nincs komoly alapja az Országos Korrupcióellenes Ügyészség főügyésze, Laura Codruţa Kövesi tisztségből való visszahívására vonatkozó miniszteri javaslatnak.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) pénteken jelentette be, hogy egyszerű indítványt nyújt be Tudorel Toader igazságügyi miniszter ellen, kérve az összes ellenzéki pártot, csatlakozzanak a beadványhoz. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS