2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy PSD-s képviselő szerint a tüntetők egy részének fogalma sincs, hogy miért van az utcán

2018. február 26. 18:18, utolsó frissítés: 18:19

Cătălin Rădulescu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) parlamenti képviselőjének véleménye szerint a tüntetők két csoportra oszthatók: vannak, akiknek fogalmuk sincs, miért vannak az utcán, és vannak olyanok, akiket az a rendszer tett oda tiltakozni, „amely ezt az egész őrültséget okozta Romániában”.

„A tüntetők két csoportra oszthatók: vannak, akiknek fogalmuk sincs, miért vannak az utcán, kérdezzék csak meg őket, és vannak olyanok, akiket az a rendszer tett oda tiltakozni, amely ezt az egész őrültséget okozta Romániában.

Ez utóbbiaktól meg kellene kérdezniük, hogy szeretnék-e, hogy valaki a családjukból ártatlanul kerüljön börtönbe? Mert ha igen, akkor azt jelenti, hogy olyan országban élünk, ahol se jogállam, se demokrácia, se semmi sincs. (...)

Mindenki erről beszél, megfigyeltem, (...) beleértve az államfőt is, aki azzal finomítja, hogy „a bűnösöknek felelniük kell”. (...) És kinek kellett volna az igazságszolgáltatás kezére adnia a vétkeseket? A főügyésznek és Laura Codruţa Kövesinek, mert ők vezetik ezt az intézményt'- nyilatkozta Rădulescu a parlamentben.

Kifejtette: aki vétkezett, annak felelnie kell a bírák előtt.

„Az Igazságügyi Felügyelet a legutóbbi időkig nem tett semmit. (...) Volt ott egy megegyezés a felügyelet és a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács között, hogy ne essen baja senkinek. Én bízom Tudorel Toaderben” - tette hozzá a szociáldemokrata képviselő. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS