2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

85 vonat- és hét replőjáratot töröltek kedd reggel

2018. február 27. 09:59, utolsó frissítés: 09:59

85 személyszállító vonatot törölt kedd reggel a Román Államvasutak (CFR) a rossz időjárás miatt, az 1 200 személyszállító vonat mintegy hat százalékát - derül ki az intézmény Facebook-oldalára feltöltött információkból.

A CFR személyszállító részlegének tájékoztatása szerint jelenleg nincsenek lezárt vonalak vagy hóban rekedt szerelvények. Több szakaszon hóekével felszerelt mozdonyok takarítják a sínpárokat az ország déli megyéiben, ahol továbbra is hóviharra vonatkozó narancssárga szintű riasztás van érvényben. A CFR képviselői szerint több dízelmozdony áll készenlétben, hogy pótolni tudják a meghibásodott mozdonyokat, a szerelvényeket pedig induláskor leellenőrzik.

Az intézkedés célja, hogy a hóekékkel felszerelt gépek szabadon mozoghassanak a pályán és elkerüljék az utasok számára kellemetlen helyzetek kialakulását. Az utasokat - ahol lehet - a forgalomban maradt szerelvények veszik át -írta a CFR Facebook-oldalán.

A CFR közleménye szerint 19 vonatnak volt késése kedden reggel a hóvihar miatt. A legnagyobb késése a Giurgiu-Bukarest vonalon közlekedő szerelvénynek volt, amely 145 percet késett, de a Temesvár és Craiova irányába közlekedő vonatok is jelentős késéseket halmoztak fel.

Az utasoknak azt ajánlják, hogy indulás előtt tájékozódjanak a menetrendről a 0219521 - INFO CFR telefonszámon vagy az Info Tren applikáció segítségével.

15 repülőjáratot töröltek kedden a hatóságok. Nyolc bukaresti, hat craiovai és egy nagyszebeni járatot.

Konstancán a Mihail Kogălniceanu repülőteret reggel 6 óra 30 perckor lezárták.

Az ország déli megyéiben gépkocsijukban rekedt személyeket mentettek ki a hóból a hatóságok. Több tucatnyi személy kérte hétfőről keddre virradóan a Ialomiţa megyei katasztrófavédelmi felügyelőség segítségét, miután személygépkocsijukkal a hóban rekedtek.

Ialomiţa megyében 31 személyt mentettek ki összesen nyolc gépjárműből a hatóságok.

Olt megyében lánctalpas járművel szállítottak kórházba egy kétéves kislányt lázas állapotban. Teleorman megyében pedig egy hét hónapos gyermeket szállítottak kórházba a tűzoltók, szintén lánctalpas gépjárművel, mivel a nagy mennyiségű hó miatt járhatatlan volt az útszakasz.

Galac megyében télies körülmények között zajlik a közlekedés, néhány tanintézményt is bezártak a hatóságok, mivel a nagy mennyiségű hó miatt nem lehet megközelíteni az iskolákat. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS