2021. január 16. szombatGusztáv
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hóvihar miatt lezárták az utat Bálványos és a Szent Anna-tó között

2018. február 27. 12:56, utolsó frissítés: 12:56

Leállt az autós forgalom a 113A jelzésű megyei úton, Bálványos és a Szent Anna-tó között a hóvihar és a hótorlaszok miatt, közölte a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.


Adrian Chiorean, a megyei tanács műszaki igazgatóságának igazgatóhelyettese arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a hatóságok a Bálványos és a Szent Anna-tó közti út lezárásáról döntöttek, mivel a térségben hóvihar van és a hótorlaszok helyenként elérik az egy méteres magasságot.

Az útkarbantartók megpróbálták eltakarítani a havat, de a heves szél visszafújja azt az úttestre. Emiatt meg kell várni, hogy elvonuljon a hóvihar - közölte az illetékes, hozzátéve, hogy reményeik szerint délutánra legalább egy sávot járhatóvá tudnak tenni.

Adrian Chiorean arról is beszámolt, hogy felvette a kapcsolatot a Szent Anna - Mohos Természetvédelmi Rezervátum vezetőségével, akik szerint nincsenek turisták a térségben. A rezervátum őrének és a Szent Anna panziónál tartózkodó két alkalmazottnak van elegendő élelmiszere és tűzifája, tették hozzá az illetékesek.

Hargita megye többi közútján télies körülmények között zajlik a forgalom, különösebb problémákról nem érkezett jelentés. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS