2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Együttes ülést tart a közeljövőben a román és a moldovai kormány

2018. február 27. 13:59, utolsó frissítés: 13:59

Együttes ülést tart a közeljövőben Románia és a Moldovai Köztársaság kormánya - jelentette be kedden Pavel Filip moldovai miniszterelnök, miután fogadta román hivatali kollégáját, Viorica Dăncilát.


Az egyeztetést követő nyilatkozatában Filip hangsúlyozta, megbeszélésük során arra a következtetésre jutottak, hogy kiválóak a román-moldovai kapcsolatok, és a „még eredményesebb párbeszéd” érdekében újabb együttes kormányülés szervezéséről döntöttek, amelynek ezúttal Chişinău adna otthont.

A miniszterelnök köszönetet mondott román hivatali kollégájának a moldovai integrációs törekvések támogatásáért, és rendkívül jelentősnek nevezte Viorica Dăncilă chişinăui látogatását, hangsúlyozva, hogy „mindig is Románia volt a Moldovai Köztársaság legkövetkezetesebb támogatója, és jelenleg is az”.

Viorica Dăncilă úgy nyilatkozott a találkozót követően, hogy a két ország közötti kapcsolatok fejlesztése az általa vezetett kormány egyik prioritása, a Moldovai Köztársaság Európai Unióhoz való csatlakozása pedig stratégiai cél Románia számára.

A román miniszterelnök hozzátette, az egyeztetésen számba vették a két ország megvalósítás alatt álló közös projektjeit, újabb együttműködési lehetőségekről is tárgyaltak, ugyanakkor Pavel Filip ismertette azokat a belső reformintézkedéseket, amelyek az Európai Unióhoz való csatlakozás előfeltételei.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS