2021. január 16. szombatGusztáv
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Együttműködési protokollt fogadtak el a Kolozs Megyei Tanácsnál a regionális sürgősségi kórház felépítésének céljából

2018. február 27. 15:17, utolsó frissítés: 15:17

A Kolozs Megyei Tanács a februári rendkívüli ülésén együttműködési protokollt fogadtak el a megyei önkormányzat és az Egészségügyi Minisztérium között, amelynek célja a regionális sürgősségi kórház felépítésének felgyorsítása, a beütemezési határidőket szem előtt tartva.


„A regionális sürgősségi kórház megépítése egyrészt a régió lakosságának orvosi szolgáltatásokhoz való hozzáférését biztosítja, másrészt lehetőséget kínál arra, hogy a továbbiakban itt orvostudományi kiválósági központot hozhassunk létre, és hosszú távon megállítsuk az orvosok kivándorlását” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke.

Az alelnök tájékoztatása szerint a protokoll alapján a Kolozs Megyei Tanács módosítja az általános területrendezési tervet annak érdekében, hogy biztosítani tudja a 14 hektáros területet a kórház számára.

Az önkormányzat ugyanakkor összeállítja a műszaki-gazdasági dokumentációt, a minisztérium által kért műszaki adatok alapján, illetve megvalósítja a szükséges infrastruktúra és bekötőutak kiépítését.

Fontos megemlítenünk, hogy a Kolozs Megyei Tanács az elsők között szerepel, azok között, akik jogosultak a regionális sürgősségi kórházak megépítésére. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS