2021. május 10. hétfőÁrmin, Pálma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A CSM negatívan véleményezte Kövesi felmentésének javaslatát

2018. február 27. 17:28, utolsó frissítés: 17:29

Legfelsőbb Igazságügyi Tanács (CSM) visszautasította a DNA főügyészét Laura Codruța Kövesit érintő vádakat, amelyeket maga Tudorel Toader igazságügyi miniszter vázolt fel 20 pontban is az elmúlt héten, valamint a mai nap folyamán ismételten kiállt akkori álláspontja ellen.


A CSM-nek csak véleményezési joga van, Kövesi visszavonásáról, vagy felmentésérő szóló határozatot most már Klaus Johannis államfőnek kell kimondania.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyésze, Laura Codruţa Kövesi azt nyilatkozta, nem világos előtte, hogyan mérte fel az igazságügyi miniszter, hogy a külföldi sajtónak adott nyilatkozataival milyen mértékben rontott az ország megítélésén.

„Ami az előzmény nélküli súlyos kijelentéseimet illeti - nem tudom, melyek lehetnek azok. Nem világos, hogyan mérte fel az igazságügyi miniszter, milyen mértékben rontottam az ország megítélésén. Nem tudom, milyen közük lehet az én nyilatkozataimnak ahhoz, hogy neki magyarázatot kellett adnia az Európai Parlamentben egyes törvénymódosításokkal kapcsolatban. (...) Bebizonyosodott, hogy volt bármilyen összefüggés? Nem tudjuk.

Azt követően, hogy bírók és ügyészek ezrei bírálták a módosító javaslatokat, azok után, hogy a DNA, a legfőbb ügyészség és a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács negatívan véleményezte és bírálta a módosító csomag egyes elemeit, rendkívül szubjektívnek tűnik az az állítás, hogy az európai hivatalos fórumok, vagy az a kilenc nagykövet, aki egyszer csak megjelent az igazságügyi miniszternél, azért tették ezt, mert a DNA főügyésze bírálta a törvény bizonyos rendelkezéseit” - vélekedett Kövesi. (digi24.ro/Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS