2021. január 16. szombatGusztáv
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az igazságügyi miniszter nem vesz részt a DNA tevékenységi mérlegének bemutatóján

2018. február 27. 20:18, utolsó frissítés: 20:18

Tudorel Toader nem fog részt venni az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) 2017-es tevékenységi mérlegének ismertetésén, amelyre szerdán kerül sor. Ezt a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ülésén közölte az igazságügyi miniszter.


Toader azt mondta, meghívták ugyan az ülésre, de nem fog elmenni, mert nem kapta kézhez a tevékenységi beszámolót, noha a törvény értelmében a meghívottaknak előzetesen el kell küldeni a jelentést.

"Küldtek nekem egy meghívót, amit köszönök szépen, de biztosan nem fogok elmenni. Nekem igazságügyi miniszteri minőségemben végig kellene hallgatnom önt, ön pedig nem teljesíti a törvény által megszabott kötelességét, és nem küldi el a jelentést? (...) A törvény értelmében a jelentést el kell küldeni a meghívottaknak" - mondta.

Erre reagálva Laura Codruţa Kövesi hangsúlyozta, a meghívottak megkapják a jelentést, a miniszternek a nap folyamán továbbította azt a legfőbb ügyész.

"És akkor én mit csináljak? Olvassam el majd az éjszaka?" - kérdezett vissza a miniszter.

A CSM ügyészi részlege kedden tárgyalta a Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész tisztségből való elmozdítására irányuló miniszteri kérelmet, és annak elutasításáról döntött. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS