2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ludovic Orban: előrelátható volt az igazságügyi miniszter kudarca

2018. február 28. 10:03, utolsó frissítés: 10:03

A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) egyértelmű döntést hozott az igazságügyi miniszter Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész tisztségből való elmozdítására irányuló kérelmére vonatkozóan, és előrelátható volt Tudorel Toader kudarca - jelentette ki szerdán, a Digi 24 késő esti műsorában Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.


Orban „szánalmasnak” minősítette az igazságügyi miniszter produkcióját és úgy vélte, Tudorel Toader már tavaly elvállalta az „udvari bolond” szerepét.

„Tudorel Toader már tavaly augusztusban bejelentette az igazságszolgáltatás működését szabályozó törvény javasolt módosításait, ami azt mutatja, hogy már akkor elvállalta az udvari bolond szerepét”, mondta Orban.

Meglátása szerint Toader attól való félelmében javasolta Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész tisztségből való elmozdítását, hogy elveszíti miniszteri tisztségét.

„Meg volt győződve arról, hogyha nem hajtja végre a parancsot leváltják tisztségéből. (...). Ha Japánban élt volna, egy ilyen szánalmas produkció után Toadernek harakirit kellett volna elkövetnie”, vélekedett Orban.

Ezzel szemben Orban „jól felkészültnek” minősítette Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyészt.

„Azt gondolom, (...) hogy nem lesznek meglepetések az államfő döntését illetően. Ismerem Klaus Johannist és elmondhatom, hogy rendkívül következetes politikai vonalvezetése van, márpedig az államfő többször határozottan állást foglalt a parlamenti többség és a DNA közötti vitában.

Amúgy már jelezte, hogy nem lát semmi okot a DNA főügyészének leváltására, így nem gondolom, hogy valaki kétségbe vonhatná Johannis államfő elkötelezettségét az igazságszolgáltatás függetlensége és a korrupcióellenes harc mellett”, nyilatkozta Orban. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS