2021. január 16. szombatGusztáv
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hivatalos: munkaszüneti nap lesz a nagypéntek

2018. február 28. 12:46, utolsó frissítés: 13:08

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a Facebook oldalán jelentette be, hogy a képviselőház is megszavazta a szövetség kezdeményezését és már idéntől munkaszüneti nap lesz nagypéntek.


A képviselőház plénuma ma döntő házként szavazott a javaslatról, ezt követően az államelnöknek kell majd azt kihirdetnie, és így a Hivatalos Közlönyben történő megjelenése után március 30-án már élni lehet a törvényes szabadnap lehetőségével.A jelenleg hatályos Munkatörvénykönyv a következő dátumokat szabja meg hivatalos ünnepnapként: január 1-2 (újév), január 24 (Moldva és Havasalföld egyesülése), húsvét első- és másodnapja, május 1 (munka ünnepe), június 1 (gyermekek nemzetközi napja), pünkösd első- és másodnapja, augusztus 15 (Nagyboldogasszony), november 30 (Szent András, Románia védőszentjének napja), december 1 (Románia nemzeti ünnepe), december 25 és 26 (karácsony). 

A három vallási ünnep helyett más (nem keresztény) közösségek tagjai háromszor két szabadnapot kaphatnak saját hitéletük ünnepei szerint. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS