2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kövesi: az elmúlt esztendőben folyamatosan kétségbe vonták a korrupcióellenes harc értelmét

2018. február 28. 12:56, utolsó frissítés: 12:56

Az elmúlt esztendőben folyamatosan támadták és kérdésessé tették a korrupcióellenes harc értelmét - nyilatkozta szerdán az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) 2017-es tevékenységi mérlegének bemutatásán Laura Codruţa Kövesi, a DNA főügyésze.


„Ez egy olyan pillanat, amikor kielemezzük, hogy mit tettünk jól, mit nem tettünk jól, mit hibáztunk. Fontos, hogy az elemzés eredményeképpen olyan döntések szülessenek, amelyek visszaszorítják a korrupciót Romániában.

A 2017-es egy nehéz esztendő volt, ami a korrupcióellenes harcot illeti. Magát a korrupcióellenes harc értelmét is folyamatosan támadták és kérdésessé tették. (...) Feltehetjük a kérdést: tisztábbak lettek intézményeink, elégséges az az erőfeszítés, amit az igazságszolgáltatás tesz, vagy más intézkedésekre is szükség van”, fogalmazott a tevékenység ismertetésekor a korrupcióellenes főügyész.

Ugyanakkor kijelentette: a közbeszerzés bizonyos területein a korrupció általános jelenség.

Johannis: Bennem mindig partnerre találnak, amikor a jogállam elveinek alkalmazásáról van szó


Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) munkatársai bebizonyították, hogy számukra a jogállam elvei nem egyszerű szólamok, és arról biztosította az ügyészeket, hogy benne mindig partnerre találnak, amikor ezek alkalmazásáról van szó - nyilatkozta szerdán Klaus Johannis. Az államfő az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) 2017-es tevékenységi mérlegének bemutatásán szólalt fel.

„Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) munkatársai bebizonyították, hogy számukra a jogállam elvei nem egyszerű szólamok, hanem olyan valóság, amit mindannyian naponta megélünk. Annak a társadalomnak, amely ilyen alapokra épül, nagyobb esélye van a fejlődésre és a jólétre. Bennem mindig partnerre találnak, amikor a jogállam elveinek alkalmazásáról van szó”, fogalmazott a tevékenységi bemutatón az államfő.

Kijelentette: Romániának olyan törvénykezésre és közpolitikákra van szüksége, amelyek nagyobb hangsúlyt fektetnek a korrupció megelőzésére és a polgárok, különösen a fiatalok nevelésére, hogy belássák: a korrupció minden formája káros. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS