2020. október 24. szombatSalamon
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea a Timmermansszal való találkozóról: Én adjak magyarázatot?

2018. február 28. 16:30, utolsó frissítés: 16:30

Liviu Dragnea úgy véli, nem kell magyarázattal szolgálnia az Európai Bizottság első alelnökének a korrupcióellenes főügyész visszahívására irányuló kezdeményezéssel kapcsolatban.

Frans Timmermans
csütörtöki bukaresti látogatása alkalmából Liviu Dragnea képviselőházi elnökkel is találkozik. Utóbbitól azt kérdezték szerdán az újságírók, magyarázattal fog-e szolgálni az EB első alelnökének a Kövesi visszahívására vonatkozó javaslattal kapcsolatban.

„Én adjak magyarázatot? Nem kellene engem letartóztatni minden egyes kezdeményezés miatt? Miért kellene nekem magyarázatokat adnom erről?” - válaszolt Dragnea, hozzátéve, az európai hivatalosságoknak „nem a parlamenttől kell magyarázatot várniuk” ilyen témákban.

Az Európai Bizottság romániai küldöttsége közölte, csütörtöki bukaresti látogatása alkalmából Frans Timmermans megbeszélést folytat majd Klaus Johannis államfővel, Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi és Liviu Dragnea képviselőházi elnökkel, valamint Viorica Dăncilă miniszterelnökkel.

Az EB első alelnöke találkozni fog a hazai igazságügyi rendszer képviselőivel, illetve az igazságügyi törvényekkel foglalkozó parlamenti különbizottság tagjaival is, majd a délután folyamán sajtótájékoztatót tart.

Timmermans kedden úgy nyilatkozott, magyarázatokat vár a bukaresti hatóságoktól a Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész visszahívására vonatkozó javaslattal kapcsolatban.

„Találkozni fogok a korrupcióellenes főügyésszel, valamint az igazságügyi miniszterrel is, és meghallgatom az érveiket”, nyilatkozta Timmermans a caleaeuropeana.ro internetes oldalnak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS