2021. aug. 3. keddHermina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lett egy portál, ahol meg lehet tudni mit tegyél katasztrófa esetén

2018. március 01. 13:24, utolsó frissítés: 13:24

Beüzemelték a katasztrófahelyzetekre felkészítő, fiipregatit.ro portált - közölte csütörtökön Raed Arafat államtitkár.


Az országos katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője csütörtökön Carmen Dan belügyminiszterrel és az Európai Bizottság humanitárius segélynyújtásért és válságkezelésért felelős biztosával, Hrisztosz Sztilianidesszel folytatott megbeszélést a belügyi tárca székhelyén.

'A fiipregatit.ro portálon (...) a lakosság minden olyan információt megtalál, amelyekre katasztrófahelyzetben szüksége lehet. (...) Természetesen továbbra is elsősorban a katasztrófavédelmi felügyelőség feladata, hogy közbelépjen, de fontos, hogy a lakosság felkészüljön az esetleges rendkívüli helyzetekre' - nyilatkozta Arafat.

Az államtitkár szerint a portálon megtalálható azoknak a tárgyaknak, eszközöknek a listája, amelyek mindenki számára kéznél kellene hogy legyenek egy katasztrófa esetén.

'Ez egyféle útmutató (...), hogy mit kellene tartalmaznia egy túlélőkészletnek vagy túlélőhátizsáknak, ami mindenki otthonában kellene hogy legyen. Tehát a lakosság eligazítását szolgálja azelőtt, hogy bármilyen katasztrófa történne' (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS