2020. szeptember 21. hétfőMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Halasztottak Horváth Anna ügyében

2018. március 02. 10:33, utolsó frissítés: 13:35

Elhalasztották március 8-ra az ítélethirdetést Horváth Anna ügyében, ugyanakkor egy újabb tárgyalást is kell tartani.

Horváth Annát, Kolozsvár korábbi alpolgármesterét befolyással való üzérkedéssel vádolja az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA), amely hivatalból indította el az eljárást. Egy titkosszolgálati lehallgatásra alapozva a DNA Kolozs Területi Szolgálata ügyészei tavaly emeltek vádat Kolozsvár alpolgármestere ellen. A DNA vádiratában bűntársként tüntették fel Fodor Zsolt kolozsvári üzletembert, akit befolyásvásárlással és pénzmosással vádolnak.

A legutóbbi tárgyalásról itt írtunk, akkor a bíró március 2-ra tűzte ki az ítélethirdetést, amelyet a mai, pénteki döntése szerint jövő csütörtökre, március 8-ra halasztott.

UPDATE: Horváth Anna a Maszolnak úgy nyilatkozott, hogy a bíró mulasztása miatt volt szükség a halasztásra, és egy újabb tárgyalást is kell tartani. A bűnvádi per legutóbbi tárgyalásán ugyanis bíró elfejeltette megkérdezni a vádlottaktól, hogy vállalnak-e közmunkát, ha az ítélet ezt a büntetést tartalmazná.

"Ez egy formális, de fontos eleme az utolsó tárgyalás forgatókönyvének. Ha a bírónő elmulasztja feltenni ezt a kérdést, a vádlottak procedurális okokra hivatkozva utólag az ítélet megsemmisítését kérhetik" – magyarázta Horváth, aki szerint március 8-i tárgyaláson pótolja majd a bíró ezt a mulasztását, és egyben ítéletet is hirdet. "Legalábbis remélem, hogy nem tolja tovább az ítélethirdetés időpontját, hiszen nincs semmilyen új elem a perben" – tette hozzá. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS