2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hétfőn kezdődnek a képességfelmérő próbavizsgák

2018. március 02. 11:47, utolsó frissítés: 11:47

Március 5-e és 7-e között szervezi meg az oktatási minisztérium a nyolcadikosok képességfelmérő próbavizsgáját, amelyre körülbelül 180.000 nyolcadikos diákot várnak. A nyolcadikosok március 5-én román nyelv és irodalomból, március 6-án matematikából vizsgáznak, március 7-én pedig a tanulók anyanyelvi képességeit mérik fel.

Az eredményeket március 16-án teszik közzé.

"A vizsgák 9 órakor kezdődnek, amikor minden tanteremben kiosztják a feladatlapokat. A diákok 8 óra 30 percig léphetnek be a termekbe, és két óra áll rendelkezésükre a téma kidolgozására" - tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget a tanügyminisztérium.

A közlemény szerint a javítás egységes javítókulcs alapján történik, amely által biztosítják a dolgozatok objektív és egységes javítását. Az elért jegyeket nem lehet megóvni és nem kerülnek be a naplókba sem.

A tanároknak az osztályokban is meg kell beszélniük az eredményeket. Ugyanakkor szülői értekezleteken is ismertetni kell ezeket, a tanároknak pedig javaslatokat kell benyújtaniuk, hogy miként lehetne jobb eredményeket elérni a vizsgák során.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS