2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A nagyváradi önkormányzat megháromszorozta a Szent László Napok támogatását

2018. március 02. 13:48, utolsó frissítés: 13:48

Az eddigi támogatás közel háromszorosával támogatja a nagyváradi önkormányzat a Szent László Napok idei megrendezését - írja pénteki számában a Krónika.

A Kolozsvári Magyar Napok mintájára idén - június 22-24. között - hatodik alkalommal megtartandó rendezvénysorozat a tavalyi 36 ezer lej után idén 90 ezer lej támogatásban részesül a helyi költségvetésből.

Zatykó Gyula, a rendezvény főszervezője úgy vélte, a megnövelt támogatás azt jelzi, hogy a város fontosnak tartja a rendezvényt.

A Krónikának arról számolt be, hogy más magyar érdekeltségű rendezvények is jelentős támogatást kapnak a várostól 2018-ban. Az önkormányzat a Festum Varadinum rendezvénysorozatot és az augusztus 20-i debreceni virágkarnevál kocsiainak a nagyváradi felvonulását is támogatja. Az önkormányzat turisztikai irodája ugyanakkor idén is megszervezi a kisebbségek ünnepét, amikor a szlovák, zsidó és magyar közösség hagyományait, kultúráját és konyháját ismerhetik meg a nagyváradi várba látogató turisták.

A nagyváradi önkormányzat idén mintegy négymillió lejt költ különböző rendezvények támogatására, azt remélve, hogy ezek révén is sikerül növelni a városba látogató turisták számát.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) által vezetett nagyváradi önkormányzat olyan körülmények között növelte a magyar rendezvények támogatását, hogy közben a PNL éles harcot vív a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) Bihar megyét vezető koalíciójával. A nagyváradi polgármesteri hivatal magyar ügyekért felelős tanácsadói tisztségét ugyanakkor Zatykó Gyula tölti be, aki egyben az RMDSZ ellenzékeként működő Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) országos alelnöke is. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS