2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Iordache: rendezni tudtuk a Bukarest és Brüsszel közötti véleménykülönbségeket

2018. március 02. 14:54, utolsó frissítés: 14:54

Nem beszélt bíráló hangnemben a kormánykoalícióról az Európai Bizottság bukaresti látogatáson tartózkodó első alelnöke - véli Florin Iordache.


Az igazságügyi törvényekkel foglalkozó parlamenti különbizottság elnöke szerint Frans Timmermans csütörtöki látogatása "jól sikerült", rendezni tudták a Bukarest és Brüsszel közötti véleménykülönbségeket.

"Én nem észleltem, hogy bíráló hangnemben beszélt volna a kormánykoalícióról, nem is voltak olyan témák, amelyek kapcsán bírálatokat fogalmazhatott volna meg" - mondta Iordache a Radio France Internationale-nak adott interjújában.

A parlamenti bizottság szociáldemokrata párti elnöke rámutatott, a Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész esetleges visszahívásának ügye kizárólag az igazságügyi minisztériumra, a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsra és az Államelnöki Hivatalra tartozik, a politikumnak nem lehet beleszólása ebbe.

Arra a kérdésre, hogy szerinte elvesztette-e a PSD a Kövesivel folytatott háborút, Iordache úgy válaszolt: "Ilyen háború nincs és nem is volt. Mi csak azt szeretnénk, hogy mindenki tartsa be a törvényeket, hogy senki ne szenvedjen bizonyos önkényes intézkedések miatt, amelyekről mindannyian értesülhettünk". (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS