2021. január 16. szombatGusztáv
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bővítené tagságát az USR, ezért egyszerűsítik a tagfelvételi eljárást

2018. március 02. 20:51, utolsó frissítés: 20:51

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) bővíteni szeretné sorait, ezért a párt március 10-én esedékes politikai bizottsága úgy módosítja majd a belső szabályzatot, hogy könnyítse az új tagok felvételét - jelentette be pénteken nagyszebeni sajtóértekezletén Dan Barna pártelnök.


"Nagyon lerövidítjük a határidőket. Attól a pillanattól kezdve, hogy valaki kifejezte szándékát, hogy belépne a pártba, 48 órán belül fel kell venni vele a kapcsolatot, és legtöbb egy hónapon belül értesíteni kell őt arról, hogy felvették-e vagy sem" - jelentette ki a pártelnök.

"A politikai tanács úgy módosítja majd a belső szabályzatot, hogy megkönnyítse az új tagok felvételét, mert valóban elterjedt az a nézet, hogy nehéz bejutni az USR-be. Ez nem azt jelenti, hogy lemondunk a feddhetetlenségi és egyéb kritériumokról, de mi is rájöttünk, hogy fel kell gyorsítanunk ezt a folyamatot, hogy ne alakuljon ki az az érzés az emberekben, hogy egy olyan ajtón kopognak, amely nagyon nehezen nyílik ki. A párttagság bővítése a legfontosabb feladat" - mondta Barna.

Az USR elnöke szerint a pártnak jelenleg 3 000 tagja van. Az a céljuk, hogy 2019 végéig fiókszervezetük legyen az ország minden városában és municípiumában.

Dan Barnát Nagyszebenben választották meg képviselőnek, ahol a pártnak 60 tagja van.

Barna bejelentette: nem jelölteti magát európai parlamenti képviselőnek a jövő évi választásokon, mert ez "nem lenne sem etikus, sem korrekt" azok után, hogy pártelnöknek választották.

Az elnök közölte: a polgárok által kitöltött kérdőív alapján év végéig kidolgozzák az USR kormányprogramját.

Az USR 2017 decemberében indította útjára az USR, a te hangod elnevezésű országos kampányát, amely azt tűzte ki célul, hogy megtudja: mit várnak el az emberek a politikai osztálytól. A párt honlapja szerint az eredményeket tavasszal teszik közzé. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS