2021. január 16. szombatGusztáv
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Amerikai nagykövet: megbízunk a DNA-ban és annak vezetőségében

2018. március 03. 16:44, utolsó frissítés: 16:44

Az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövete "teljes mértékben megbízik" az Országos Korrupcióellenes Ügyészségben és annak vezetőjében - ezt maga Hans Klemm nyilatkozta szombaton.


A romániai nők 2018 elnevezésű eseményen részt vevő nagykövettől azt kérdezték az újságírók, miként vélekedik arról, hogy Tudorel Toader igazságügyi miniszter kezdeményezte Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész tisztségből való visszahívását.

Klemm válaszában kifejtette, a Románia és az Amerikai Egyesült Államok közötti stratégiai partnerség keretében a törvények végrehajtásáért felelős hatóságok mindig jól együtt tudtak dolgozni, és "nagyon-nagyon jó az együttműködés" a két orszák ügyészségei között is.

"Ez teszi lehetővé, hogy együtt harcoljunk a terrorizmus, a kiberbűnözés, az emberkereskedelem, a szervezett bűnözés és a korrupció ellen. Ez a törvények végrehajtásáért felelős romániai intézmények és az ügyészségek vezetőinek köszönhetően vált lehetségessé, így az Országos Korrupcióellenes Ügyészségben és annak vezetőségében is teljes mértékben megbízunk" - fogalmazott az amerikai nagykövet.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS