2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az ország 1 100 tanintézményében bojkottálják a tanárok a nyolcadikosok próbavizsgáját hétfőn

2018. március 04. 13:19, utolsó frissítés: 19:05

Az ország 1 100 tanintézményében bojkottálják a pedagógusok a nyolcadikosok országos képességfelmérőjének hétfőn kezdődő próbavizsgáját - közölte a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FSLI). Az érdekvédelem azt követően döntött így, hogy sem a kormány, sem a parlament két házának elnöke nem válaszolt a követeléseiket tartalmazó beadványra.

Az ország 28 megyéjének 1 100 oktatási intézményében döntöttek úgy a szakszervezeti tagok, hogy nem vesznek részt a nyolcadikosok országos képességfelmérőjének hétfőtől szerdáig zajló próbavizsgáján. A FSLI közleménye értelmében a kezdeményezést az érdekvédelem országos vezetősége és a szülői egyesületek országos szövetsége is támogatja.

A FSLI többek között azt kéri a kormányhoz és a két házelnökhöz intézett beadványában, hogy mondjanak le a kilátásba helyezett iskola-összevonásokról, a leépítésekről és bizonyos pótlékok megszüntetéséről, valamint hogy növeljék az úgynevezett fejpénz összegét.

Amiatt is elégedetlen a szakszervezet, hogy a 2017/153-as kerettörvény értelmében - amely megszabja, hogy a legkisebb és a legnagyobb fizetés aránya 1 a 12-höz - a pedagógusok 1,64 és 2,76 közötti szorzóval a bértábla alsó harmadában foglalnak helyet.

Az érdekvédelem azt is kilátásba helyezte, hogy a március 19-e és 22-e között zajló próbaérettségit is bojkottálni fogja. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS