2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felhívást intézett a szaktárca a pedagógusokhoz. Szerintük a bojkott nem megoldás

2018. március 04. 13:52, utolsó frissítés: 13:52

Felhívást intézett vasárnap az oktatási minisztérium a pedagógusokhoz, hogy a tanulók érdekében tegyenek le az országos képességfelmérő bojkottjához hasonló "radikális" kezdeményezésekről.

"A bojkott nem megoldás. Felhívást intézünk a pedagógusokhoz, akik 2018. március 1-jétől 20 százalékos béremelésben részesültek, hogy ne kezdeményezzenek olyan lépéseket, amelyek kihatással lennének a tanulókra. Első próbavizsgájuk előtt állnak, erős érzelmi hatást gyakorolna ez rájuk" - áll a szaktárca közleményében.

A minisztérium ugyanakkor emlékezteti a szakszervezeteket, hogy folyamatban van a kollektív munkaszerződés újratárgyalása, és a szerződés értelmében az érdekvédelmi szervezeteket vállalták, hogy ez idő alatt nem kezdeményeznek munkakonfliktust. A tárca illetékesei állandó kapcsolatban állnak a szakszervezeti vezetőkkel, és minden döntést a velük való egyeztetés nyomán hoznak meg - mutat még rá a közlemény.

A Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FSLI) vasárnap bejelentette, hogy az ország 28 megyéjének 1 100 tanintézményben bojkottálják a pedagógusok a nyolcadikosok országos képességfelmérőjének hétfőn kezdődő próbavizsgáját. Az érdekvédelem azt követően döntött így, hogy sem a kormány, sem a parlament két házának elnöke nem válaszolt a követeléseiket tartalmazó beadványra. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS