2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pszichológiai tanácsadásban részesítik a slatinai kórház azon alkalmazottait, akik ügyeletesek voltak a gyilkosság idején

2018. március 04. 15:57, utolsó frissítés: 15:57

Pszichológiai tanácsadásban részesítik a slatinai megyei sürgősség kórház azon alkalmazottait, akik ügyeletesek voltak az egészségügyi intézményben vasárnapra virradóra történt gyilkosság idején - jelentette be a kórház menedzsere, Cătălin Rotea.

Az éjszaka holtan találták a kórház pszichiátriai osztályának két alkalmazottját, egy 46 éves asszisztensnőt és egy 56 éves ápolót. A helyiség, amelyben megtalálták a holttesteket, belülről volt bezárva, ezért azt gyanítják, hogy gyilkosság, majd öngyilkosság történt. A nő testén 11 késszúrás volt. A rendőrség azt feltételezi, hogy a férfi előbb megölte a nőt, majd saját magával is végzett. Mindketten a kórház alkalmazásában álltak, és - állítólag - hosszabb ideje párkapcsolatban éltek.

A gyilkosság idején ügyeletet teljesítő alkalmazottakat a rendőrségi kihallgatás után hazaengedték, és pszichológiai tanácsadásban részesítik majd őket, mivel traumatizáló események és képek tanúi voltak - nyilatkozta a kórház igazgatója.

Cătălin Rotea beszámolt a gyilkosságot megelőzően történtekről is. Azt mondta, az egyik ápoló kiabálást hallott a pszichiátriai osztály egyik kezelőterméből, de nem sikerült bemennie a helyiségbe, mert zárva volt az ajtó. Ekkor az ügyeletes orvos segítséget kért az 112-es számon, de mire a rendőrök és a tűzoltók kiértek, és betörték az ajtót, már csak a két holttestet találták meg.

A kórházigazgató szerint a folyosón vannak megfigyelőkamerák, a felvételeket már átadták a nyomozó hatóságoknak.

Az asszisztensnő 2002 óta dolgozott a kórházban, az ápoló 1994 óta állt az intézmény alkalmazásában. Az igazgató szerint egyikük esetében sem észleltek eddig "deviáns magatartást". (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS