2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Slatinai kórházi gyilkosság: intézkedéseket kér az egészségügyi miniszter

2018. március 04. 19:15, utolsó frissítés: 19:15

Felszólította Sorina Pintea egészségügyi miniszter az Olt Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, valamint a slatinai megyei kórház vezetőségét, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a pszichiátriai osztályon történt gyilkosság és öngyilkosság ne befolyásolja a kórházban és főleg az érintett osztályon zajló gyógyító tevékenységet.

A szaktárca közleményben tudatta, hogy a miniszter kérésére az Olt Megyei Közegészségügyi Igazgatóság ellenőrzést végzett vasárnap a kórházban. Az erről készült jelentés értelmében a gyilkosság az egyik kezelőhelyiségben történt, hajnali 1 óra 20 perc körül, amikor a betegek aludtak. Abban az órában a kezelőt sem használták, az incidens tehát nem befolyásolta a kórházi tevékenységet - idézi a jelentést a minisztérium közleménye, amely azt is hangsúlyozza, hogy a pszichiátriai részlegre beutalt mind az 52 páciens idejében megkapta a megfelelő kezelést.

Vasárnap hajnalban holtan találták a slatinai megyei kórház pszichiátriai osztályának két alkalmazottját, egy 46 éves asszisztensnőt és egy 56 éves ápolót. A helyiség, amelyben megtalálták a holttesteket, belülről volt bezárva, ezért azt gyanítják, hogy gyilkosság, majd öngyilkosság történt. A nő testén 11 késszúrás volt. A rendőrség azt feltételezi, hogy a férfi előbb megölte a nőt, majd saját magával is végzett. Mindketten a kórház alkalmazásában álltak, és - állítólag - hosszabb ideje párkapcsolatban éltek. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS