2020. aug. 3. hétfőHermina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az USR törvényjavaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy a parlament tagjai többé ne emelhessék meg saját fizetésüket

2018. március 05. 13:12, utolsó frissítés: 13:12

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) két képviselője olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely megakadályozná, hogy a törvényhozók megemelhessék saját fizetésüket.

Adrian Prisnel és Cristian Seidler USR-képviselők javaslata a képviselők és szenátorok jogállását szabályozó, 2006/96-os törvényt módosítaná oly módon, hogy a törvényhozó testület tagjai számára megszavazott béremelkedés csak a következő parlamenti mandátumtól kezdve lépne hatályba.

„Ily módon minden béremelés csak a következő parlamentre lenne érvényes, és a törvényhozóknak többé nem lenne lehetőségük megszavazni saját béreik megemelését” - érvel az USR.

Adrian Prisnel képviselő szerint jelenleg érdekellentét áll fenn, ugyanis más alkalmazottakhoz képest kiváltságos helyzetben vannak a parlamenti képviselők és szenátorok azáltal, hogy saját béreikről szavazhatnak.

Kollégája, Cristian Seidler Nagy-Britannia példájával érvelt, ahol egy botrányt követően létrehoztak egy független hatóságot, amely megszabja a törvényhozók bevételét. „Véleményünk szerint ez lehetne egy megoldás Romániában is. Első lépésként mindenképpen korlátoznunk kell ezt a jogot” - vélekedett Seidler. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS