2021. július 25. vasárnapKristóf
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Felújítaná a Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Iskolát és a bánffyhunyadi Speciális Gimnáziumot a Kolozs Megyei Tanács

2018. március 06. 09:55, utolsó frissítés: 09:55

A Kolozs Megyei Tanács három új európai finanszírozási projektet nyújtott be kiértékelésre a MySMIS 2014 elektronikus rendszerbe, az önkormányzat alárendeltségébe tartozó speciális oktatási intézmények infrastruktúrájának korszerűsítésének támogatására.


„Önkormányzatunk az elmúlt években számos beruházást, fejlesztéseket valósított meg. A költségvetésből igyekszünk biztosítani az oktatási intézmények működtetéséhez, fejlesztési kiadások fedezéséhez szükséges pénzt. Az elmúlt években önerőből és európai támogatással sikerült jelentősebb beruházásokat végezni. Az iskolák felszerelésére külön figyelmet fordítunk” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke.

A Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Iskolát és a bánffyhunyadi Speciális Gimnáziumot a Regionális Operatív Program keretében újítanák fel 5 756 188 lejből, amelyhez az önkormányzat több mint 1. 2 milliót euró önrészt biztosít javításokra és felszerelésekre.

Az Inkluzív Oktatási Iskola esetében az intézmény 5 650 892 lej összegű európai támogatást pályáz meg, amelyhez hozzájárul 16 108 302 lejjel saját költségvetésből egy új, korszerű épület létesítéséhez.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS