2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hazai és külföldi oktatási szakemberek fogják majd kidolgozni az új tanügyi törvényt

2018. március 06. 10:10, utolsó frissítés: 10:10

Akadémikusokból, egyetemi és gimnáziumi tanárokból, hazai és külföldi oktatási szakemberekből álló testületet készül megbízni Valentin Popa oktatási miniszter az új tanügyi törvény kidolgozásával.


A tárcavezető hétfőn azt mondta, a napokban véglegesíti a testület tagjainak névsorát.

„Az egyeztető tanács foglalkozik majd a romániai oktatás legjelentősebb problémáival, beleértve az új tanügyi törvényt is, de egyéb, például a tanulók heti óraszámával, a tantárgyak számával, valamint az egyes tantárgyak tartalmával kapcsolatos kérdésekkel is”, mondta a miniszter.

A testületet akadémikusok, egyetemi és gimnáziumi tanárok, hazai és külföldi szakemberek alkotják majd. Munkájuk során figyelembe veszik a minisztériumhoz eddig benyújtott stratégiajavaslatokat, és áttekintik más országok oktatási rendszerét is.

„Láttam már olyan stratégiajavaslatot, hogy alkalmazzuk a finn oktatási modellt, vagy a szingapúrit, vagy ezek kombinációját. Az egyeztető tanácsban helyet kapó szakemberek vélhetően javaslatot tesznek majd egy törvényre, mert azt szeretnénk, hogy ezúttal széles körben megvitatott jogszabályunk legyen”, tette hozzá Valentin Popa.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS