2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csatlakozik a BBTE az ENSZ által megfogalmazott fenntartható fejlődési célkitűzésekért tevékenykedő egyetemek hálózatához

2018. március 09. 18:47, utolsó frissítés: 18:47

Meghívást kapott a Babeş-Bolyai Tudományegyetem, hogy csatlakozzon a fenntartható fejlődést támogató egyetemek globális hálózatához.

Benedek József
, a BBTE szenátusi alelnöke pénteken arról számolt be, hogy a meghívás Jeffrey Sachs professzortól, Antonio Guterres ENSZ-főtitkár különleges tanácsadójától érkezett.

Benedek felidézte, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete 17 pontban foglalta össze a 2030-ig megvalósítandó, fenntartható fejlődést szolgáló célkitűzéseit.

Sachs professzor most felkérte a Babeş-Bolyai Tudományegyetemet, hogy csatlakozzon azokhoz a felsőoktatási intézményekhez, amelyek kutatásaik révén ezen célkitűzéseket támogatják.

A sajtótájékoztatón jelen lévő Jeffrey Sachs - aki a New York-i Columbia Egyetem tanára - úgy nyilatkozott, hogy szoros együttműködésre számít a Babeş-Bolyai Tudományegyetemmel, de Románia kormányával is a fenntartható fejlődés tekintetében.

Jeffrey Sachs díszdoktori címet vett át a BBTE-től. Ebből az alkalomból tartott beszédében a professzor a világban tapasztalható súlyos egyenlőtlenségekről, a klímaváltozásról, a föld erőforrásainak kimerüléséről beszélt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS