2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu szerint Dragnea nem bírja ki ebben a funkcióban a következő parlamenti választásokig

2018. március 12. 12:34, utolsó frissítés: 12:34

Traian Băsescu volt államfő azt nyilatkozta vasárnap este a B1 televízióban, hogy Liviu Dragneának, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének '„nagyon kellene figyelnie” az Ecaterina Andronescura és a Nicolae Bănicoiura a PSD rendkívüli kongresszusán leadott szavazatokra, mert ez azt jelenti, hogy „létezik egy ér, ami fel fog robbanni”.

A Népi Mozgalom Párt (PMP) szenátora szerint Liviu Dragnea aligha bírja ki „jelenlegi pozíciójában” a következő parlamenti választásokig, és azért támogatta Viorica Dăncilă megválasztását az ügyvezető elnöki funkcióba, hogy „átruházza” a miniszterelnökre a kormányzás politikai felelősségét.

Véleménye szerint a Dragnea ajánlása ellenére az Andronescura és a Bănicoiura leadott szavazatok azt jelzik, hogy létezik egy „irányzat” Dragnea ellen, „egy ér, ami fel fog robbanni”.

„Liviu Dragnea aligha bírja ki jelenlegi pozíciójában a következő parlamenti választásokig. (...) Én a helyében nagyon figyelnék arra a 833 ellenszavazatra, amit Viorica Dăncilă kapott” - nyilatkozta a PMP elnöke. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS