2020. október 24. szombatSalamon
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A diszkriminációellenes tanács meghallgatást tart Johannis és Kövesi „elítélt” és „vádlott” kijelentései miatt

2018. március 12. 12:59, utolsó frissítés: 12:59

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) március 26-án tart meghallgatást annak a feljelentésnek a kapcsán, amely a Johannis által használt '„elítélt” és a Kövesi által használt „vádlott” kifejezések alkalmazásával kapcsolatos.

A feljelentést február 19-én a luju.ro (Lumea Justiţiei) portál tette. A tanács március 26-án tart meghallgatást az ügyben, mert a felek saját álláspontot terjesztettek elő a petíció kiegészítésére - jelentette be hétfőn Asztalos Csaba, a CNCD elnöke, aki hozzátette: március 26-án biztosan nem hoznak döntést az ügyben.

A petícióban Klaus Johannis kijelentésére hivatkoznak, aki február 15-én a Cotroceni palotában egyebek mellett azt mondta: „néhány (...) elítélt összefogott, hogy hiteltelenítse azokat, akik nyomozást folytattak ellenük”.

Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész február 14-én, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) székhelyén tartott sajtóértekezleten úgy fogalmazott, hogy „az utóbbi időben valóságos fesztivál részesei vagyunk, amelyen a vádlottak és elítéltek féligazságokat vagy hazugságokat mondanak”.

„Elfogadhatatlan, hogy közszereplők folyamatosan olyan kifejezéseket használjanak, mint „vádlottak”, „elítéltek”, „börtöntöltelékek”, amelyek a civilizált világban, különösen az Európai Unió területén diszkriminációnak számítanak” - írja a luju.ro feljelentésében. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS