2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Másodfokú árvízriasztást adtak ki 10 vízgyűjtő medencére, több erdélyi megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben

2018. március 12. 17:54, utolsó frissítés: 17:54

Narancssárga jelzésű árvízriasztást adott ki hétfőn az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet Mehedinţi, Gorj, Temes, Krassó-Szörény és Dolj megye vízgyűjtő medencéire.


A hidrológusok szerint kedden 18 óráig többek között a Temes felső folyásán, a Berzava felső és középső folyásán, a Moravica, a Karas, Néra, Cserna vízgyűjtő medencéjében áll fenn az áradás veszélye, de a Desnăţui, Motru, Gilort és a Zsil folyó medencéjében is narancssárga szintű áradásveszély van.

Hétfőn 16 órától március 14-én 22 óráig a Visó, az Iza, a Túr, a Lápos, a Nagy-Szamos, a Béga, a Temes, a Berzava, a Moravica, a Karas, a Néra és Cserna vízgyűjtő medencéjére sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben.

Szintén sárga jelzésű árvízriasztást adtak ki szerdán 22 óráig az Aranyos, a Maros (Fehér, Hunyad és Arad megyei szakaszán), a Drincea, Desnăţui, a Zsil és az Olt folyóra (Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben, Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeş és Olt megye).

Március 13-án 9 órától március 14-én 22 óráig a hegyoldalakról lezúduló víz a patakok, vízfolyások hozamait rövid idő alatt megnövelheti, így helyi árvizek kialakulhatnak a Maros felső folyásán (Hargita, Beszterce-Naszód, Maros megyében), a Kis-Küküllő és Nagy-Küküllő folyókon (Hargita, Maros, Szeben, Fehér megye) és több Olt, Teleorman, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Buzău, Suceava, Neamţ, Bákó, Vrancea megyei vízgyűjtő medencében.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS